Wij plaatsen cookies om onze website optimaal te laten functioneren en prestaties te meten. Door gebruik van deze website geef je akkoord op deze cookies.

prima

Moderne villatuin
met vijver

Project Roald Tuindesign

Deze moderne villatuin kenmerkt zich door de eenheid van de verschillende materialen. Een prachtige en sfeervolle tuin die rust uitstraalt.  

Locatie Berkel en Rodenrijs
Grootte 1.100 m2
Jaar begin 2019

De basis in deze tuin wordt gevormd door het rustige Alpengrind. Dit is verwerkt in de gehele oprit en komt eveneens terug in de zij- en achtertuin. Als entree is er een vlak van grote Oud Hollandse tegels gemaakt. De looproute naar de zij- en achtertuin is speels gemaakt door grote staptegels tussen het grind. Links en rechts van de staptegels bevinden zich borders met afwisselend lage en hoge siergrassen. De polyester bloembakken vormen een mooi geheel met de grote staptegels. Vanuit de overkapping aan het huis begeleidt de hardhouten vlonder je langs de spiegelvijver naar de loungehoek. De vijver is een centraal element binnen de tuin. Aan de ene kant worden de twee meerstemmige bomen ’s avonds uitgelicht door grondspots. Aan de andere kant van de vijver is een fraaie border gemaakt van lavendel. Vanuit iedere hoek in de tuin zijn de uitgedachte zichtlijnen goed zichtbaar. Het zitgedeelte in de overkapping geeft uitzicht op de sfeervolle haard en lange vijver met aan het einde een Luxcom wand met een speelse fontein. Het loungegedeelte vanuit de hoek in de tuin is omringd door een robuuste muur van Oud Hollandse muurelementen en geeft deze ruimte een gevoel van intimiteit.

Materialen
- Oud Hollandse tegels 100x100x5
- Oud Hollandse muurelementen
- Oud Hollandse vijverranden
- FSC Alungu hardhout
- Alpengrind
- Luxcom wand met RVS waterspuwers
- In-lite spots en wandarmaturen

Lees meer

Lees minder

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Kom eens langs.

Download onze folder

Ik ben een
Hovenier/tuinarchitect
Particulier

Rotterdamseweg 388
2629 HG Delft

Telefoon:

06 48 68 82 75

E-mailadres:

info@byzonderbuyten.nl

© Byzonder Buyten (KPS Delft B.V.)

ontwerp en realisatie: Impuls